June 8, 2015

Voluntar LSRS

 

poster-3


Studiezi în Austria și ești dornic să îți aduci contribuția la dezvoltarea României chiar și din afara granițelor țării?

Te-ai gândit să te alături unei comunități de români care susține inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi și promovează valorile și tradițiile românești în Austria?

Ți-ai dori să îți potolești dorul de casă organizând și participând la diverse evenimente sociale, culturale și profesionale?

Dacă întrebările mai sus menționate te-au pus puțin pe gânduri, atunci continuă să mergi în jos pe pagină pentru a descoperi cu ce se ocupă voluntarii LSRS Austria din fiecare departament.

Cine știe, LSRS Austria s-ar putea să fie organizația potrivită pentru tine!


Sergiu

LSRS înseamnă o continuă provocare. În fiecare zi atât eu, cât și ceilalți voluntari din echipă, suntem provocați să ne depășim limitele, să găsim noi soluții la probleme variate, și să creem oportunități pentru studenți. În LSRS nu trece o singură zi fără să înveți ceva nou, iar asta face lucrurile cu adevărat interesante.

Noi încercăm să construim o comunitate de studenți, să fim acolo pentru actualii și viitorii studenți romani din afara României și să le oferim cât mai multe oportunități. LSRS nu are granițe. Noi suntem atât în afara României, cât și în România, iar scopul nostru principal sunt românii.

Pentru mine coordonarea înseamnă să fii acolo pentru oameni, înseamnă responsabilitate și devotament, dar atunci când faci ceea ce îți place, lucrurile devin mult mai frumoase. Fiecare oră petrecută în activitatea LSRS este o adevărată plăcere, deoarece reprezintă timp investit în a ajuta, a oferi ceva și a construi ceva, iar timpul ne va demonstra fiecăruia dintre noi însemnătatea lucrurilor.

Alătură-te echipei și haide să clădim împreună viitorul studenților români din Austria!


Luana

Încă de la început LSRS Austria a însemnat pentru mine acasă. Spun asta, fiindcă aici am regăsit comunicarea, legătura și înțelegerea pe care o pierdusem odată cu plecarea mea din România.

Având în vedere că sunt o persoană sociabilă și prietenoasă, am decis să mă alătur Departamentului Dezvoltare. Astfel, pot comunica cu toți cei care sunt interesați de filiala noastră, răspunzând constant la întrebări și oferindu-le toate informațiile necesare. De asemenea, sunt responsabilă de:

 • informarea publicului despre pagina de Facebook LSRS Austria și a website-ului nostru;
 • susținerea programului de mentorat pentru studenți existenți și potențiali aplicanți;
 • gestionarea bazei de date a LSRS Austria în urma înscrierii studenților la newsletter-ul nostru;

Recompensa și-a făcut prezența încă din primul moment, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Am reușit să-mi îmbogățesc bagajul de informații și să-l împărtășesc cu mulți alți viitori sau actuali studenți.  LSRS Austria mi-a oferit șansa să intru în legtură cu diverse personalități și să particip la evenimente de înaltă caliatate, fapt care a contribuit fără îndoială la dezvoltarea mea personală.


Daniel

LSRS înseamna, în primul rând, un mijloc de a schimba valori și idei între tinerii din comunitățile românești din afară. Am devenit parte a Departamentului de Proiecte dorind să contribui activ la implementarea acestor idei și pentru ca este o ocazie de a cunoaște oameni din domenii variate, fiecare având perspective diferite din care oricine poate învata pentru viitor. Printre responsăbilițătile mele se numară:

 • întocmirea planurilor de activitate și a unui calendar semestrial bine pus la punct;
 • elaborarea strategiilor privind organizarea diferitelor proiecte;
 • plănuirea unor noi activități menite să atragă nu numai studenți, dar și viitori colaboratori și parteneri.

Cea mai mare satisfacție din timpul voluntariatului LSRS vine atunci când, datorită eforturilor mele și ale colegilor mei, proiectele noastre ajung să fie implementat cu succes și reușim să creștem prestigiul României și al studenților români peste hotare. Un exemplu relevant îl reprezintă evenimentele caritabile pe care le-am organizat în ultimii ani: nimic nu se compară cu zâmbetele și recunoștința copiilor mai puțin norocoși atunci când primesc un cadou neașteptat.


Andreea

Și eu sunt un student la început de drum… la fel ca tine. M-am alăturat Filialei LSRS Austria cu scopul de a putea face parte dintr-o comunitate plină de oameni activi, frumoși… și tineri. În prezent lucrez în Departamentul Design, unde pot pune în aplicare atât cunoștintele, cât și pasiunea mea pentru fotografie și grafică. Mai exact, activitatile mele presupun:

 • crearea de imagini, colaje și postere și modificarea fotografiilor existente;
 • rearanjarea textelor și părților grafice;
 • realizarea de teasere pentru evenimentele noastre.

Recompensa a venit și ea, în timp, atunci când am realizat că eforturile noastre sunt directțonate spre crearea unor evenimente frumoase și colaje de amintiri.

Te așteptăm și pe tine în LSRS Austria, să faci parte din colajul nostru tânăr și energic!


Mihaela

Am ales să devin Consilierul Juridic al Filialei LSRS Austria, deoarece mi-am dorit să regăsesc sentimentul de “acasă” şi în Viena, iar echipa din care fac parte a devenit pentru mine o a doua familie.
LSRS Austria mi-a oferit oportunitatea să mă dezvolt atât din punct de vedere personal, prin intermediul oamenilor minunați pe care i-am cunoscut de la care continui să învăț în fiecare zi, cât şi profesional, datorită numeroaselor proiecte pe care le demarăm.
Momentan fac parte din Departamentul Juridic fiindcă sunt studentă la Drept şi astfel pot aplica toate cunoștințele pe care le-am dobândit la facultate. Printre responsabilitățile mele se numără:
 •  asigurarea legalităţii filialei, precum şi a acţiunilor întreprinse;
 • păstrarea unei evidenţe a contractelor de voluntariat;
 • gestionarea finanțării filialei noastre.

Trimite CV-ul tău la adresa hr@lsrs.ro până la data de 16 octombrie 2016 și haide în echipa noastră!

 

 

Așteptăm aplicația ta cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *