April 24, 2015

Finantare

Finantare

Burse pentru studenti

Se impart in doua categorii.Burse pentru cetateni austrieci,sau cei cu acelasi statut (adica esti de 5 ani in Austria sau ai dat bacalaureatul in Austria sau unul din parinti lucreaza legal in Austria, nu este relevant faptul ca si Romania si Austria sunt membre UE ) sau esti fie apatrit sau refugiat politic conform § 4 StudFG. Pe langa acestea mai exista burse speciale pentru asa zisi “studenti straini”, care nu trebuie sa indeplineasc nici unul din criteriile enuntate mai sus. Acestea sunt mai numeroase si mai adaptablie la propriile nevoi. NB!Cu cat esti mai avansat in sistemul universitar cu atat ai mai multe oportunitati.

Burse pentru cetateni austrieci, sau cei cu acelasi statut

Informatii generale, cine este eligibil si criteriile de performanta pentru acordarea acestor burse precum si descriera sistemului de burse gasiti aici iar legislatia in vigoare cu privire la acesta problema aici.

Informatii privind alte feluri de burse (de exemplu: burse pentru cursuri de limba, reduceri la costul transporturilor etc) gasiti aici NB!Unele din ele se aplica si studentilor straini!

Servicii de consiliere gasiti aici.

Formularele se gasesc aici.

Bursele acordate de fiecare universitate in parte, care nu sunt incluse in sistemul de mai sus se gasesc aici NB! O buna parte din ele se aplica si studentilor straini!

Burse pentru studentii straini

Cadrul legislativ si sistemul de functioanre al acestui fel de burse se gaseste aici

O prezentare generala a tutor programelor pote fi accesata aici, iar aici gasiti seminarii de pregatire la care se pote participa fara nici o taxa scopul lor fiind sa te familiarizeze cu toate posibilitatiile de a obitnie o bursa precum si alegerea celei mai potrivite in conformitate cu nevoile tale.

Toate informatiile si formulare de candidatura pentru burse de studii pentru studenti, absolventi si cercetatori straini se gasesc aici. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in baza de date si sa introduceti in masina de cautare preferintele dumneavoastra. NB! Absolventii de liceu pot aplica pentru o bursa inainte de a incepe studiul, trebuie numai sa dovedeasca ca au fost admisi intr-un program de studiu la zii in Austria.

Oportunitati pentru burse de cercetare precum formularele si criteriile de selectie puteti gasi aici.

Pentru tips&tricks in legatura cu obtinerea de burse sau alte facilitati puteti gasii informatii extrem de utile si deja testate aici. Acest site se ocupa exclusiv de problemele pe care le poate intampina un student strain, fiind cel mai personalizat in acest sens. Totul este explicat de oameni care deja au trecut prin problemele care ar putea aparea daca studiezi in strainatate si care isi impartasec experientele. Deasemena puteti pune si intrbari.

 

Burse pentru elevi

Colegiul international cu internat “St. Gilgen” din Austria ofera burse partiale sau totale de studiu elevilor români care au talent artistic sau performante sportive. Bursele sunt pentru elevi cu vârste între 12 si 17 ani, cu înclinatii pentru arte vizuale, teatru, media, dans, sporturi de apa si de iarna.

La absolvire, elevii vor primi atestatul de bacalaureat international, limba de predare a cursurilor fiind engleza. Oferta de studiu mai cuprinde si ore despre Uniunea Europeana, comunicare si germana, spaniola. Detalii pot fi gasite aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *