April 24, 2015

Cerinte de admitere

Cerinte de admitere

Pentru a fi admis la una din universitatile din Austria, vei avea nevoie in primul rand de Diploma de Bacaulareat, respectiv cea de Licenta, traduse si legalizate. De asemenea, diplomele anterioare vor trebui sa dovedeasca faptul ca detii cunostinte in domeniul ales, in special pentru inscrierea la master sau la doctorat.

Documentele de care vei avea nevoie pentru a aplica sunt:

  • diploma de Bacalaureat/Licenta
  • formularul de inscriere, disponibil pe site-ul fiecarei facultati
  • foaia matricola tradusa si legalizata ( nu toate facultatile o cer )
  • atestat de limba ( germana sau engleza )

Exista anumite facultati care ofera cursuri si in limba engleza. La WU Wien, spre exemplu, exista cateva programe de master care au cursuri numai in limba engleza. Pentru acestea vei avea nevoie de un atestat de limba, TOEFL, Cambridge sau IELTS. Punctajele minime depind de fiecare universitate in parte si de fiecare program de studiu. Pentru programele cu predare in limba germana, va trebui sa iti dovedesti cunostintele tot printr-un atestat ( de obicei cailifcativul minim este B2 ) sau in alt caz, vei sustine un interviu sau vei fi supus unui test de limba la facultatea la care doresti sa studiezi.

De obicei, depunerea documentelor mentionate este suficienta pentru admiterea la facultatile din Austria. Mai exista, insa, si anumite facultati care au introdus din nou examenul de admitere. Printre ele se numara Psychologie Fakultät si Publizistik und Kommunikationswissenchaft, din cadrul Uni Wien.

Pentru mai multe detalii referitoare la cerintele de admitere, intrati pe site-ul facultatilor de care sunteti interesati sau contactati un consultant LSRS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *