Gala Studenţilor Români din Străinătate

Ediţia a VIII-a

”În seara Galei, tu ai cuvântul!” Acestea au fost cuvintele care au adunat voluntarii LSRS din toate colțurile lumii la cea de-a opta ediție a Galei LSRS.

Pe data de 5 ianuarie 2017 s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Galei Studenților Români din Străinătate, un eveniment sub semnul excelenței în educație și performației academice. Cu acest prilej, personalități de marcă ale societății românești, diplomați, reprezentanți ai societății civile, oameni de presă și profesionaliști din mediul public și privat au stat alături de studenți și absolvenți români cu rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate.

Ca în fiecare an, Gala LSRS a găzduit decernarea premiilor LSRS pentru excelență academică în străinătate pentru anul academic 2015/2016. Tinerii ce au fost premiați reprezintă adevărate modele de reușită și exemple de urmat pentru generația actuală, motiv pentru care performanțele lor trebuie puse în evidență și valorificate pentru o dezvoltare sustenabilă a societății românești. Așadar, scopul nobil al Galei Studenților Români din Străinătate este recunoașterea și premierea meritelor comunității de studenți români de peste hotare.

Evenimentul a fost deschis prin discursul președintelui Ligii Studenților Români din Străinătate, Alina Bota, care a adresat tuturor voluntarilor LSRS și invitaților prezenți cuvinte pline de încurajare și de drag pentru tot ceea ce înseamnă LSRS. În continuare au luat cuvântul veteranii LSRS, absolvenți, dar și reprezentanți Kaufland România, partenerul principal al Galei care s-a alăturat pe termen lung acțiunilor LSRS.  Zeci de inimi de voluntari au vibrat la unison în timpul în care s-au ținut discursurile. După aceea, reflectoarele s-au îndreptat spre actorii principali ai serii, tinerii români cu rezultate academice și extra-curriculare de excepție care au fost premiați pentru meritele lor. În cadrul acestei ediții a Galei au fost acordate opt premii: Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa (nivel universitar și post-universitar), Studentul Român al Anului de pe Alte Continente, Studentul Român ERASMUS al Anului, Studentul Anului în România, Premiul Special în Arte și Marele Premiu: Studentul Român al anului din Străinătate.

Un al highlight al serii a fost prezentarea tinerilor care beneficiază de bursa oferită de LSRS împreună cu Kaufland România în cadrul programului Fondul pentru Excelență în Străinătate. Proiectul are ca obiectiv finanțarea studiilor în străinătate unor tineri de excepție, cu condiția reîntoarcerii în România după terminarea acestora și angajarea în cadrul companiilor și instituțiilor finanțatoare. LSRS Austria s-a mândrit cu două dintre cei doar șase tineri români care au primit această bursă: Luana Drăghiciu și Iulia Ciobanu. Seara s-a încheiat în ropote de aplauze pentru ceea ce a unit zeci din voluntari din întreaga lume într-o seară la București: LSRS.

Cea de-a opta ediție a Galei LSRS a fost de asemenea un important prilej aniversar, marcând 8 ani de existență a Ligii Studenților Români din Străinatate. Opt ani sub semnul voluntariatului, 8 ani de proiecte și realizări cu și pentru studenții români din afara granițelor.

gala-lsrs-2011_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *