Despre importanța unui internship

            Începe anul 2017 cu o dorință pentru viitorul tău și caută o oportunitate de internship în Austria sau în afară. În ultima vreme, devine din ce în ce mai clar că, pentru a îți găsi job-ul pe care ți-l dorești, nu mai este suficient să ai o diplomă, indiferent cât de “muncită” este. Așadar, începe deja să aplici în practică ceea ce înveți în teorie.

               interns

 

 Deși este destul de greu să faci față și cursurilor, și unui internship în același timp, poți opta pentru o practică în timpul vacanței din luna februarie sau în timpul verii.

Interesează-te din timp ce instituții sau companii organizează astfel de stagii de practică, vezi dacă pozițiile respective se potrivesc profilului tău și află ce condiții impun. Spre exemplu, ONU acceptă interni doar daca sunt studenți la master, însă trebuie să știi că pentru un astfel de internship trebuie să aplici cu cel puțin un an înainte.

Pentru vacanța de vară, Guvernul României oferă o multitudine de poziții în cadrul ministerelor sale, iar LSRS Smart Internships îți dă posibilitatea de a desfășura un stagiu de practică la numeroase instituții publice din România.

Nu în ultimul rând, poți găsi în cadrul workshop-urilor de la universitatea ta astfel de oportunități sau direct pe website-urile companiilor care te interesează.

Așadar, a venit vremea ca pe lista de dorințe pentru 2017 să bifezi și un internship și să îți începi, deja, cariera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *