LSRS Charity Event – recital de pian

postericr_adelaliculescudeutsch

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, LSRS Austria încearcă să aducă o bucurie copiilor de la Centrul de zi pentru minori din Orașul Curtici, județul Arad, prin inițierea proiectului “LSRS Charity Event”. Acesta constă intr-un recital caritabil suținut de pianista Adela Liculescu, care are ca scop strângerea de donații (îmbrăcăminte, jucării, rechizite şcolare) pentru această cauză.

Adela Liculescu este absolventă a şcolii de artă „Marin Sorescu“ din Craiova unde a studiat pianul, iar în prezent este studentă a Universităţii de Muzică şi Artă din Viena. Una dintre marile realizări ale acesteia este câștigarea premiului 1 la concursul Bösendorfer în anul 2015, iar în 2016 a fost desemnată studentul român al anului în străinătate (categoria Arte) în cadrul Galei LSRS.

Repertoriul serii va fi următorul:

Sonata Op. 53 in Do major (Waldstein) – Ludwig van Beethoven

Balada 1 Op. 23 in Sol minor – Frédéric Chopin

Images (Premier livre: Reflets dans l’eau, Hommage à Rameau, Mouvement) – Claude Debussy

Rapsodia spaniolă – Franz Liszt

Evenimentul va fi găzduit de Institutul Cultural Român de la Viena, în data de 12 decembrie, de la ora 19.00 și face parte dintr-o serie lungă de inițiative similare ale echipei LSRS Austria. Anul trecut comunitatea română din întreaga Austrie s-a alăturat inițiativei noastre și au participat la începutul lunii decembrie la o seară de jocuri de societate pentru a aduce cadouri de Crăciun copiilor mai puțin norocoși de acasă. Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, reușind să srângem pentru copiii de la Asociația Aspis din Arad aproximativ 50 de cadouri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *