Universităţile creează oportunităţi

Evenimente organizate de universităţi în luna noiembrie 2016

 

Wirtschaftsuniversität Wien

WU Master Day

Informați-vă despre programele de masterat la faculatatea WU. De două ori pe an, facultatea WU acordă studenților ocazia sa stea de vorbă cu reprzentanți ai celor 15 programe de masterat: 8 dintre ele pe germană, 7 pe engleză.

Evenimentul are loc pe data de 09 noiembrie între orele 10:00-16:30 în Library & Learning center LC Forum

 

Dialogkonferenz Verteilungsgerechtigkeit

Institutul INEQ (Economic Inequality) vă invită sa participați la o discuție despre inegalitate economică alături de cercetători din domeniu, precum: sociologul Franz Dörre care va vorbi despre distribuția de lucru precară din Europa. Pe podium se va afla și un reprezantant al Greenpeace, Alexnder Egit, însă și cadre didactice ale WU, Sigrid Stagl și Stella Zilian.

O înregistrare păna pe data de 2 noiembrie la adresa de mail dialogkonferenzverteilung@wu.ac.at este necesară.

Conferința are loc pe data de 10 noiembrie în sala Library & Learning Center Clubraum, etajul 1 între orele 16:00 și 19:00

 

Wiener Vorlesung: „Von Stretegen, Philantropen und Psychopaten: Warum gute Manager korrupt werden?“

Crize financiare, scandaluri si post-2015 necesitatea dezvoltării unei economii durabile se află în centrul discuției. Directorii responsabili vor ști sa ancoreze noile valori în cadrul companiilor lor, pentru a sprijini schimbarea necesară. Între timp, un director iresponsabil va transforma comapnia in haos, așa cum a arătat scandalul în jurul Volkswagen Group. Conferința se axeaza pe partea întunecată a managementului, conturănd tema „Responsability and Leadership”.

La finalul conferinței se vor acorda și premiile WU Best Paper Awards.

O înregistrare este necesară pe site-ul WU. Conferința are loc pe data de 15 noiembrie de la orele 18:00 în Festaal 1, Campus WU, clădirea LC.

Mai multe informații despre cele 3 avenimente si multe altele găsiți pe: https://www.wu.ac.at/universitaet/news-und-events/

 

 

Universität Wien

Turul Universității

Universitatea oferă tururi prin clădire principală celor interesați. Pe limba germană sau engleză, curioșii se pot bucura de farmecul univerisității, avănd posibilitatea de a admira cunoscutul Arkadenhof, Aula, faimoasa Biblioteca, precum și Sala Festivă împodobită cu reproduceri ale picturilor lui Gustav Klimt.

Turul are loc pe data de 3 noiembrie între orele 18:00 si 19:00. Biletul costă 5 euro, copii pănă in 6 ani au intrare gratuită. Biletul se achiziționează la intrare în clădirea principală, de pe strada Universitätsring 1.

 

Die Radikalität des Gleichheitsversprechens

Cătă simetrie ne dorim și de cătă avem nevoie? Ne mișcăm într-o socitate liberă și egală, cele două caracteristici fiind descriptive pentru statul modern. Dar cătă egalitate este posibilă? Și cum se măsoara egalitatea?

Evenimentul are loc pe data de 7 noiembrie pe strada Bräunerstrasse 11 între orele 18:30 si 20:00.

 

Spukenhafte Erlebnisse in einem ”Geisterschloss”

Inginerul Reinhard Klein a petrecut 5 ani în Scoția. Împreuna cu familia sa a locuit într-un castel vechi de peste 100 de ani. Acolo au trăit o serie de evenimente aparent inexplicabile, pe care însuși el le-a descris drept înfricoșătoare.

Referentul va povesti întămplările pe data de 7 noiembrie de la orele 20:15 pana la 21:45 în Neues Institutsgebäude sala 2 (HS). Intrarea costă 7 euro.

 

Die USA nach den Präsidentschaftswahlen

O discuție care a acaparat atenția intregului glob, o alegere care ar putea schimba istoria. Ce se întămplă dupa alegerile prezidențiale din USA 2016?

Discuția are loc pe data de 10 noiembrie, începănd cu orele 18:00 în OMP Sky Lounge pe Oskar-Morgenstern-Platz 1. O înregistrare în avans este necesară.

 

Trauminseln im Indischen Ozean

Fotograful Sepp Wolmuth ne va încănta cu poze din Sychelle, Mauritius, La Reunion și Madagaskar. Participați la o excurise vizuala în cele mai frumoase locuri in Oceanul Indian.

Prezentarea are loc pe 13 noiembrie între orele 18:00 si 19:30 în Audimax în clădirea principală a Universității Viena pe strada Universitätsring 1.

 

Studieren und Forschen im Ausland

Informații despre programele Erasmus+, Erasmus Parktikum, Non-EU Student Exchange si altele ni se oferă de către International Office.

Evenimentul are loc pe data de 22 noiembrie la ora 17:00 pănă 18:30 în Elise-Richter-Saal în clădirea principală.

Mai multe informații găsiți pe: http://kalender.univie.ac.at/

 

 

Technische Universität Wien

TECONOMY Rahmenprogramm: CV-Check & Get Ready Seminar

Ca absolvent al TU sau al unei universități asemănătoare, ești mai căutat ca niciodată. IAESTE TECONOMY este locul ideal pentru a primi informații despre viitoarea carieră. În plus, mai există posibilitatea de a primi un CV-check si de a participa la o ședința foto pentru poze de CV, toate acestea gratuit.

Programul se va desfășura la TU Wien pe data de 7 noiembrie în Freihaus und Bibliothek Wiedner Hauptstrsse 8 de la orele 11:00 până la 17:00.

 

Decomposition of global energy intensity trends: A new approach using the Environmentally Extended Input-Output Analysis

Conferința analizează tendințele recente ale intensității energetice a 40 de economii majore. Atenția principală constă în problema dacă îmbunătățirile în domeniul eficienței energetice s-au datorat schimbărilor structurale către o economie mai ecologică, sau ca o consecință a îmbunătățirilor tehnologice.

Pe data de 14 noiembrie între orele 17:00 și 19:00 la TU Wien Sem.R. DB gelb 04 strada Wiedner Hauptstraße 8-10

 

TU Orchester: Johannes Brahms ”Ein deutsches Requiem”

Urmatorul concert al orchestrei TU este, de asemenea, concertul final pentru dirijorul Juan-Sebastian Acosta. În colaborare cu Corul Sf. Elisabeta din Viena, Cornelia Horak, Günter Haumer și Creație 4.5 va răsuna Johannes Brahms “Ein deutsches Requiem” – perfect pentru începutul Advent-ului.

25 noiembrie de la orele 20:00 la Muth, Augartenspitz 1. BIlete se găsesc pe http://muth.at/events/ein-deutsches-requiem-20161125 , deasemenea este necesară și o înregistrare.

Site-ul universității vă stă la dispoziție pentru informații în legătură cu evenimentele precizate si multe altele: https://www.tuwien.ac.at/aktuelles/veranstaltungskalender/

 

 

Medizinische Universität Innsbruck

Ringvorlesung Human-Animal Studies: Über die Wirkung von Sprachstilen auf die Beziehungen zwischen Erdlingen

Cercetarea în relația complexă dintre oameni și animale a evoluat într-o disciplină științifică foarte respectată, Anthrozoologie, dezvoltată în Germania. Tema “om și animal” este o parte indispensabilă a discursului social modern. Participanții primesc o perspectivă largă în diferite metode de lucru științifice. În același timp, sunt incurajați de a pune la îndoială paradigme rigide într-o atitudine critică .

Pe data de 7 noiembrie între orele 17:15 și 18:45 în HS 4, Geiwiturm, Innrain 52, Innsbruck

 

International Day- Schau in die Welt hinaus

De ziua porților deschise, instituțiile internaționale își prezintă diversele lor oferte.  Răspunsurile la întrebările legate de studiu și de cercetare în străinătate, sau numeroasele evenimente culturale nu trebuie ratate. În plus, vă puteți aștepta la un program variat de divertisment muzical și filme din întreaga lume, precum și delicii culinare. Un punct culminant este concursul de fotografie din acest an,  “Schau in die Welt hinaus”.

Pe data de 8 noiembrie între orele 11:00 și 16:00 pe Claudiana, Herzog-Friedrich-Str. 3, Innsbruck.

 

 

Universität Salzburg

Verderben Wettbewerb und Gewinnstreben die Moral?

Prelegerea se ocupă cu relația dintre concurență, profit și moral, bazată pe maxima “economia de piață este o formă instituționalizată de caritate”.

Pe data de 8 noiembrie începănd cu orele 19:00 în ARGEkultur, Salzburg Universität

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *