Echipa LSRS Austria la „Noaptea lungă a muzeelor”

Filiala Austria a Ligii Studenților Români din Străinătate s-a implicat în organizarea celei de-a 16-a ediții a evenimentului „Noaptea lungă a muzeelor” la inițiativa Institutului Cultural Român de la Viena. Evenimentul s-a încadrat în proiectul național „Lange Nacht der Museen 2015” organizat anual de ORF (Televiziunea Națională din Austria) și a avut s-a desfășurat sâmbătă, 3 octombrie între orele 18.00 și 01.00 la Galeria ICR Viena.

Punctele centrale ale evenimentului „Noaptea lungă a muzeelor” au fost expozițiile „Plug to Nature” și „DeltaCraft”.

Expoziția „Plug to Nature” semnată de brand-ul PATZAIKIN reprezintă un tribut adus de către multiplul campion olimpic și mondial Ivan Patzaikin locului său de baștină. Aceasta se concretizează în jurul unui produs românesc unicat denumit canotcă după ambarcațiunea de pescuit de la care a preluat materialul, lotca, și ambarcațiunea sportivă de la care a împrumutat liniile dinamice, canoe. Expoziția a fost întregită prin piese vestimentare și obiecte de ceramică în ediție limitată semnate de designerul Oláh Gyárfás și prin proiecția filmului „Super8” și fotografiilor din Delta Dunării realizate de artistul Nicu Ilfoveanu.

 

DSC_3325

 

Expoziția „DeltaCraft” reprezintă un proiect de cercetare menit să promoveaze în afara granițelor țării tradițiile meșteșugărești și culturale din Delta Dunării. Expoziția cuprinde obiecte conceptuale și utilitare de design interior ce își găsesc inspirația în viața locală deltaică și au fost realizate cu tehnici tradiționale de către meșteșugarii din Delta Dunării alături de curatorii și designerii proiectului.

 

DSC_3361

 

Filiala Austria a Ligii Studenților Români din Străinătate a susținut tururi informative ghidate în limbile germană și engleză pentru vizitatorii expozițiilor pe întregul parcurs al evenimentului „Noaptea lungă a muzeelor”.

 

DSC_3323

 

 

Institutul Cultural Român de la Viena a pregătit pentru copiii ce s-au alăturat părinților la „Noaptea lungă a muzeelor” expoziția de carte „A fost odată … Scufița Roșie”. Aceștia au putut răsfoi volume în 30 de limbi europene ale poveștii „Scufița Roșie” printre care și volumul în limba română ilustrat de Sebastian Buculea.

 

DSC_3330

 

Filmul „INSIGHT. An eye on Bucharest’s art galleries” realizat de Miluță Flueraș, Edina Berbescu și Simona Carapeț a fost proiectat în cadrul evenimentului „Noaptea lungă a muzeelor” pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra activității din anul 2015 a 19 galerii de artă bucureștene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *